joi, 24 noiembrie 2016

EU CU CINE VOTEZ?

 Vecinul meu, acela care este mereu nedumerit, m-a întrebat cu cine votez. I-am răspuns că îi spun cu cine nu votez și el să tragă singur concluzia.
 Așadar, nu  voi vota cu cei care sunt antisistem, pentru că eu cred că instituțiile asigură democrația într-un stat, respectarea drepturilor, ordinea, împiedicând instaurarea anarhiei. Nu voi vota cu cei care spun că nu ne trebuie partide politice, pentru că știu că pluralismul politic este unul dintre principiile  statului  democratic, care nu va permite instaurarea unei dictaturi, chiar dacă aceasta este a societății civile sau a unui ONG. Nu voi vota cu cei susținuți financiar de Soros și cu cei care nu au accesat fonduri europene, pentru că au fost plătiți sau instruiți în această direcție, ca banii destinați României să fie redistribuiți altor state. Nu voi vota cu cei care au profitat de criza economică, luându-mi 25% din salariu, pe care nu i-am simțit în nivelul meu de trai pentru că ar fi fost investiți pentru dezvoltarea acestei țări. Nu voi vota cu cei care nu își iubesc țara, care stau, precum struții, cu capetele în nisip în fața Puterilor, care nu iau atitudine, în mod oficial, în fața acțiunilor de denigrare a acestui popor. Nu voi vota cu cei care ne vând, fără să clipească, pădurile, apele, metalele, pământul și care în curând ne vor vinde și aerul. Nu voi vota cu cei care în campania electorală se manifestă vulgar, care mint, care ne cred proști, încercând să ne manipuleze, promițându-ne că vor face ceea ce nu au făcut niciodată, când au fost la putere, care s-au opus în Parlament unor legi în favoarea poporului, spunând că sunt populiste ( ca și cum Parlamentul nu este votat de popor și el nu ar fi supus voinței populare), ei făcând, acum,  promisiuni populiste. Nu voi vota cu cei care ne sfidează ineligența și bunul simț, cu cei care ne-au trimis specialiștii afară, pentru că nu le-au asisgurat aici un trai decent, cu cei care au închis spitale, care i-au lipsit pe cei bolnavi de medicamente compesate și au spus că pensionarii sunt asistați social. Nu voi vota cu cei care ne-au urat să trăim bine, ei neanganjându-se că alături de noi vor face totul pentru a trăi bine. Nu voi vota cu cei care au strigat "jos corupția", dovedindu-se că ei sunt cei mai mari corupți.
Pe curând,
Earnest

4 comentarii:

Anonim spunea...

Oare ai cu cine vota? De exemplu, programul PSD este excelent, dar cand ma uit pe listele electorale si vad pe ele destule nulitati,ma intreb, daca acestea vor fi capabile sa aplice acel program, daca vor crea cadrul legal, prin legi, ca sa poata fi aplicat programul! De asemenea, programul Partidului Romania Unita este incurajator, national dar nu cunosc nicio persoana de pe listele respective. Nici programul celor de la ALDE nu este de ignorat, dar pe listele lor apar persoane pe care nu le-am vazut sa fi facut ceva pentru orasul nostru. De ce au stat in Parlament? Ca sa doarma sau ca sa se joace pe tableta?

Vera spunea...

Nu sunt Cetateanul Turmentat, dar ma intreb si eu cu cine votez. Oricum, nu voi vota cu acel partid care are pe liste 32 de straini. Soros vrea sa ne bage oamenii in Parlament, nu i-a ajuns ca a facut cu ei un Guvern, care a fost mai slab decat cel al lui Boc. Nu am crezut vreodata ca-l voi regreta pe Boc sau pe Basescu, comparandu-i cu Ciolos si Johannis. Romania, incotro?

Patriotul spunea...

I-am vazut pe lamentabilii Ciolos si Danut. Intr-adevar astia ne cred tampiti. Da, ne-au tampit cu postarile lor pe face book! Ma intreb: sustinatorii lor vad ca astia in loc sa gaseasca solutii pentru ca tara aceasta sa mearga pe calea cea buna, ei critica si spun ca sunt impotriva PSD? Oameni buni, pe mine nu ma intereseaza impotriva cui esti, ci ce vei face. Domnule Ciolos ai fost intrebat daca ai semnat vinderea de actiuni sau daca ai intentia sa vinzi, din proprietatea statului, actiuni ale portului Constanta, Aeroportului Henri Coanda, CFR Marfa, Hidroelectrica si ne-ai luat de prosti, spunandu-ne ca nu vinzi, ci privatizezi. Pai, cum se face privatizarea din proprietatea statului: prin vanzare sau prin cedare. Daca nu vinzi, atunci o dai gratis. Intrbarea a doua este, cui? Va temeti ca nu v-ati terminat misiunea data de straini si ne spuneti ca nu ati venit cu listuta, ci Ponta a avut listuta, numai ca Ponta a fost ales si putea refuza. A facut-o si a fost eliminat. Pe cand, dumeata ca si Danut esti trimis cu un anumit scop. Esti mai mult Julien decat Dacian! Rusine tie si tuturor tinerilor frumosi si liberi pe care i-ati tampit cu ura voastra antiromaneasca, pentru ca sunteti niste vanduti!

Anonim spunea...

Ma bucur ca stimabila Codruta nu a fost acuzata de plagiat. Inseamna ca avem in fruntea DNA o persoana onesta, ca putem sa ne mandrim cu ea, cu faptul ca a deschis 4 milioane de dosare penale a 4 milioane de cetateni romani corupti! Daca din cei 20 de milioane de catateni romani, 3 milioane sunt emigranti, peste 3 milioane sunt pensionari, peste 4 milioane sunt elevi si studenti, inseamna ca 10 milioane sunt activi si dintre acestia 4 milioane sunt corupti, adica 40% dintre romanii care muncesc sunt niste corupti. O fi adevarat? Ma intreb care este procesul de coruptie in Austria despre care se spune ca sta in fruntea tarilor din Europa cu o populatie corupta! Mai mult, ii lasam sa ne taie padurile si Ciolos si Johannis tac, iar aproape 40% din cei care vor merge la vot ii vor vota! Codruta ce pazeste?