joi, 6 august 2015

DESPRE VIOL, VIOLATORI ŞI PEDOFILI


Violul este o infracțiune pedepsită de lege, care se referă la un act sexual care are loc împotriva voinței unuia din partneri.



   În ultimele săptămâni, a început o campanie împotriva violatorilor, a pedofililor, campanie pe care eu o consider tardivă, dar e bine că totuşi cineva s-a gândit că trebuie să devenim o naţiune care să ia atitudine împotriva celor care atentează la demnitatea umană.Tardiv, reacţionez public şi eu, cetăţean onest, dar aceasta nu înseamnă că nu m-am revoltat, că nu am dezbătut acest aspect la locul meu de muncă.
  Acum vreau să dau nişte replici tuturor celor care discută despre acest fenomen. 
  Astfel, violul nu este consecinţa:
- sărăciei, domnule profesor Şerbănescu, pentru că violatorii sau pedofilii nu sunt neapărat oameni săraci. Prostituţia este, în parte, rezultatul sărăciei celor care o practică;
- mediului social sau a pregătirii intelectuale a violatorului, pentru că am văzut destui  violatori sau pedofili ca fiind avocaţi. judecători, profesori universitari, oameni de afaceri, poliţişti ( să ne amintim cazul profesorului universitar de la IMF Iaşi care şi-a sechestrat fiica în beciul casei, violând-o câţiva ani de-a rândul).
- modului provocator al mersului, al machiajului sau al hainelor pe care le poartă victimele. Cât de provocatoare pot fi bătrânelele violate sau fetiţele de 5-6 ani?
- lipsei bordelurilor, pentru că sunt violatori în toată lumea, deci şi în ţările unde există bordeluri.  Există, de asemenea, şi viol marital, care din păcate poate fi greu de demonstrat.
- alcoolului, drogurilor pe care le iau violatorii, pentru că nu toţi violatorii violează sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.,
- mentalităţii comunităţilor în care se produc violuri. Într-adevăr comunităţile rurale nu reacţionează, împotriva pedofilior, nu din cauza mentalităţii,  ci pentru că oamenii nu cred, că în comunitatea lor poate exista un pedofil, pentru că până acum nu au existat astfel de situaţii.Ei nu pot concepe existenţa acestei realităţi!
Atunci cui i se datorează violul? 
- lipsei educaţiei?
- mass-mediei care, prin diferite imagini, filme, emisiuni, stârnesc instinctele primare ale individului?
- legislaţiei blânde privind pedepsele?  ( să vedem ce prevedea şi ce prevede legislaţia românească: în Codul Penal de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, în limbajul juridic al vremii, se prevedea că "Cel ce va fi prins cu ștromeleagul învârtoșat primpregiurul părților fătătoare ale muierii, i se va tăia scârbavnicul mădulariu, spre veșnica lui nefolosire"; În Legiurea lui Caragea, celui ce viola la drumul mare " i se tăia scârbavnicul mădulariu în patru şi i se va da la răţi"; potrivit art. 218 alin. 1 din Codul penal al României, "raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, savârșit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-și exprima voința sau profitând de această stare, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. spre veșnica lui nefolosire".). Ce spuneţi, cetăţeni violatori? V-ar conveni ca falnica dumneavoastră podoabă să devină hrană pentru raţe?  
 Violul se datorează individului, care nu-şi poate stăpâni instinctele primare din lipsă de autoeducaţie Bineînţeles că cele relatate mai sus îl influenţează pe individ.
   Având în vedere faptul că violatorul, pedofilul sunt egoişti prin excelenţă, familia, şcoala, preotul ar trebui să le arate copiilor răul pe care şi-l pot provoca: privarea de libertate, ceea ce li se poate întâmpla în puşcărie, trauma prin care vor trece, faptul că nu vor cunoaşte niciodată iubirea, ci doar o plăcere trecătoare Iar dacă violatorul pedofil este bolnav psihic, trebuie tratat.Eu cred că majoritatea sunt bolnavi.
Pe curând,
Earnest

Un comentariu:

PROFESORUL spunea...

AŢI VĂZUT CUM S-AU PREZENTAT DOMNII VIOLATORI ÎN FAŢA INSTANŢEI? ÎN PANTALONI SCURŢI! ĂŞTIA CREDEAU CĂ SE DUC LA ŞTRAND SAU LA SERBARE CÂMPENEASCĂ? DACĂ NU AU RESPECT FAŢĂ DE INSTANŢĂ, CUM SĂ AIBĂ RESPECT FAŢĂ DE O CONSĂTEANCĂ DE A LOR? DE CE N-AR VIOLA, DACĂ LI S-A FĂCUT CHEF ŞI DACĂ EI ŞTIU CĂ EA A MAI FOST ŞI CU ALŢII? CE TREABĂ ARE UNA CU ALTA? DACĂ FATA VREA SĂ AIBĂ RELAŢII CU UNUL SAU CU ALTUL, ESTE TREABA EI ŞI DREPTUL EI DE A ALEGE. ÎNSĂ EI NU POT CONCEPE ACEST LUCRU ŞI NU ÎNŢELEG CĂ ORICE ACT SEXUAL FĂCUT ÎMPOTRIVA VOINŢEI PERSOANEI RESPECTIVE SE NUMEŞTE VIOL! VIOLATORII AR TREBUI LAPIDAŢI ÎN PIAŢA PUBLICĂ, CA IN EVUL MEDIU OCCIDENTAL SAU UNŞI CU SMOALĂ ŞI TĂVĂLIŢI PRIN PUF, PUŞI LA STÂLPUL INFAMIEI, CA PE VREMEA LUI VLAD ŢEPEŞ ŞI LĂSAŢI JUDECĂŢII PUBLICE.