luni, 9 septembrie 2013

TEME DE REFLECTAT

  A venit toamna... In loc sa ne bucuram de frumusetea lunii septembrie, de poezia acestei luni, sa mergem la serviciu cu speranta instaurarii binelui, noi suntem pusi in situatii de a ne framanta, de a ne revolta, pentru ca sa-i trezim la realitate pe cei alesi de noi. Ei au fost alesi ca sa ne creeze conditii ca sa ne vedem linistiti de treburile noastre. Patru mari probleme ne-au tulburat existenta in acest inceput de toamna: cainii maidanezi, Rosia Montana,  suporterii maghiari si Siria. Suntem pusi in fata a patru teme de reflectat, in care presa joaca un rol important, dandu-ne informatii trunchiate, uneori subiective, creand astfel confuzii in mintea cetateanului onest.
Victima a cainilor maidanezi
CAINII MAIDANEZI
 Au fost dintotdeauna o problema a societatii. De aceea, in moda barbateasca a existat bastonul, pentru ca ulitele, apoi strazile si bulevardele marilor orase erau invadate de caini maidanezi, multi dintre ei, in vremurile trecute, fiind turbati. In timp ce in unele tari se stopa inmultirea lor, la noi fenomenul a scapat de sub control odata cu marile demolari si sistematizarea oraselor. Au fost primari care au reusit sa scape de caini, fie prin omorarea lor, fie prin debarcarea lor la marginea altor asezari umane sau la marginea padurilor. Odata cu Revolutia din decembrie si cu aparitia unor organizatii de protectia animalelor, actul criminal a fost stopat, iar cainii s-au inmultit din nou, iar  "oengistii" primeau bani, organizau manifestatii, cerand protectia cainilor, fara sa propuna solutii de finantare a cerintelor lor ( din contra, ei cereau si cer bani de la stat). Am mai scris despre acest lucru si m-am intrebat intotdeauna de ce nu ies in strada si pentru a cere infierea copiilor sau stoparea fenomenului de abandon scolar, de scoaterea copiilor de prin boschete, oprirea cersetoriei etc. A trebuit ca un copilas sa fie mancat de viu de o haita de maidanezi, ca sa iasa in strada si ceilalti, adica aparatorii dreptului la viata a oamenilor. Am vazut acum cativa ani in urma un filmulet, care ne arata cum o haita de caini, dintr-un orasel din S.U.A., ataca elevii care veneau de la scoala. Nu am stiut pana atunci, cat de agresivi pot fi cainii in haita ,ca si la noi se poate intampla asa ceva. De aceea, eu sunt pentru eutanasierea haitelor de caini vagabonzi si pentru pedepsirea acelora care nu au grija de proprii caini.
Dezastrul ecologic la Rosia Montana
ROSIA MONTANA
 Am scris despre Rosia Montana si m-am bucurat ca multi tineri au iesit in strada ca sa apere valorile romanesti. Ma revolta inconstienta celor de la Rosia Montana, care nu vad decat castigul de astazi, nu si dezastrul de maine, care nu se gandesc la bolile care-i vor distruge pe ei si pe urmasii lor.  Imi este ciuda pe cercetatorii care nu gasesc alte solutii de exploatare a aurului, pe edilii locali care nu fac proiecte de dezvoltare a turismului in zona. sau de dezvoltare a altor ramuri economice.
Civilizatii ca ne fac pe noi salbatici
SUPORTERII MAGHIARI
  Au venit cu ganduri "curate": sa-si sustina echipa, sa ne aminteasca ca Transilvania este a lor si ca trebuie sa-si castige teritoriul pierdut  ( nu stiu cine ii impiedica sa plece in stepa euroasiatica, teritoriul lor de origine), sa ne provoace, facandu-ne salbatici, slugi si tigani, sa ne distruga terasele din Centrul Vechi al Bucurestiului, autobuzele, scaunele din tribune, sa ne fluture steagurile secuiesti, ca si cum ar fi o tara Secuia pe care ei si fotbalistii lor o reprezentau, sa ne arate ca poarta costumele unei organizatii extremiste Joppik. Nu am auzit nicio reactie a guvernantilor, la nivel diplomatic. Daca suporterii romanii ar fi facut la Budapesta ceea ce au facut ei la noi, toate agentiile de stiri straine ar fi avut subiecte de dezbatere pentru o saptamana. La noi s-a vorbit doar intr-o singura seara la unele televiziuni. As vrea sa stiu la ce suma se ridica pagubele produse de ei si cat au platit despagubiri?
Palmira, Teatrul Roman
SIRIA
 Sirienii actuali sunt rezultatul unei simbioze al unui amalgan de populatii semite antice - care au creat mari civilizatii in jurul oraselor Ebla, Alep, Damasc, Palmira, care au fost cucerite pe rand de persani, macedonieni, romani -  cu arabii, care i-au cucerit in secolul VII, le-au impus limba si religia. Siria de astazi, fosta colonie franceza in epoca moderna si contemporana, apoi stapanita vremelnic de Arabia Saudita, a trezit din nou interesul Puterilor datorita zacamintelor de petrol, gaze naturale si a metalelor pretioase.
  Peste noapte,  devinim belicosi, amestecandu-ne in treburile interne ale sirienilor. De fapt, pe cine sustin americanii, iar noi ne alaturam lor? Pe rebeli, care nu sunt altii decat islamistii radicali afiliati la Al Qaeda ( va reamintesc ca aceasta orgnizatie terorista a fost infiintata de Osama bin Laden si este raspunzatoare de atacul terorist din 11 septembrie 2001 de la New York). In Siria este de vreo 2 ani o rafuiala intre familia lui Issa, seful rebelilor  si aceea a lui Bashar al Assad, presedintele actual. Se spune ca s-au folosit arme chimice.Cred ca nu americanii ar trebui sa fie marii justitiari, pentru ca ei sunt creatorii armelor chimice si ale celor biologice, ei sunt singurii care au aruncat 2 bombe atomice asupra unui stat, care capitiulase deja. Si-au facut americanii un obicei de a interveni in problemele interne ale unor state, alegandu-le pe acelea detinatoare de resurse. Ce obtinem noi? Tot ceea ce am obtinut in Afganistan!
De aceea ma revolt! 
Si de aceea, va propun sa meditati la ceea ce eu am incercat sa va relatez.
Pe curand,
Earnest

4 comentarii:

Livia spunea...

Ce se va intampla in Siria, in urma unui atac militar? Distrugerea patrimoniului universal, asa cun s-a intamplat in Liban. Eu cred ca se pot gasi si alte solutii, pentru a pedepsi regimul sirian, Nu inteleg, cum se vrea stoparea uni fenomen agresiv, prin declansarea altei agresivitati. Vor muri oamenii, pe care americanii si sustinatorii lor spun ca ii apara de atacul biologic. Mai marii lumii si acolitii lor cred ca restul omenirii este format din tampiti, care nu inteleg jocul si interesul economic?

Earnest spunea...

Am citit in seara aceasta un interviu acordat de inginerul chimist, cercetator si conferentiar universitar,Jack Goldstein,din Baia Mare, care ne relateaza faptul ca dumnealui si colaboratorii sai au obtinut brevet national si international in anul 2012 pentru tehnologia de extragere a metalelor pretioase si nu numai, prin folosirea tiosulfatului de sodiu. De ce nu se vorbeste despre aceasta tehnologie? Deci exista alta tehnologie care nu prezinta risc de mediu, iar noi ne agitam si facem proiecte de ecolocizare, luand in considerare doar extragerea aurului prin folsirea cianurilor.
In ce tara traim?

Anonim spunea...

- dar azi s-a tras de catre israelieni asupra depozitelor de armament din Siria...DE CE ????
- O.N.U.doarme linistit ???
- daca va fi si invers ??? ce suparare,ce interventii vor fi.....

Tepii Ariciului spunea...

Oare nu intelegeti o data ca sunt forte, nu tari, care controleaza totul?
Lumea nu este condusa nici de Obama, nici de ceilalti mari sefi de stat. Lumea este condusa de forte obcure, care au ca principal scop sa imputineze populatia, sa distruga tot ce le sta in cale, nepasandu-le de istorie sau traditii ori religie. Important este ca ei sa domine, sa aiba de toate.